Mit ne csinálj tetoválás után

Mit ne csinálj tetoválás után

Tetoválás után fontos gondoskodni a megfelelő ápolásról és a sebgyógyulás támogatásáról. Íme néhány dolog, amit tetoválás nem szabad csinálni:

  1. Ne érj hozzá piszkos kézzel: Mindig tartsd tisztán a kezeidet, mielőtt megérinted a tetoválást vagy azokat az eszközöket, amiket használsz a tetoválás ápolásához.
  2. Ne vakarj vagy dörzsöld: Soha ne vakard vagy dörzsöld a tetoválást, mert ez sérülést vagy fertőzést okozhat.
  3. Ne merülj vízbe: Kerüld a hosszabb vízbe merülést, például úszást vagy fürdést az első pár hétben, mivel ez árthat a tetoválásnak.
  4. Ne napozz vagy használj szoláriumot: Az erős napsugárzás és a szolárium károsíthatja a tetoválást, ezért kerüld ezeket a tevékenységeket, amíg a tetoválás teljesen be nem gyógyul.
  5. Ne kapard le a hámló bőrt: Amikor a tetoválásnál a bőr elkezd hámlani, ne próbáld idő előtt lekapargatni, mert ezzel sérülést okozhatsz a tetoválásnak.
  6. Ne dörzsöld erősen: Az ápolás során ne dörzsöld erősen a tetoválást, mert ez irritálhatja a bőrt.

Mindig kövesd a tetoválás utáni ápolási útmutatót, amit a tetováló mestered ad neked. Ha bármilyen rendellenességet vagy fertőzés gyanúját észleled, keresd fel az orvosodat. Az egészséges gyógyulás érdekében fontos, hogy megfelelően gondoskodj a tetoválásodról.