Mit ne csinálj a moziban

Mit ne csinálj….moziban

Egy moziban számos dolog van, amit nem szabad csinálni, hogy a többi nézőnek ne okozzunk kellemetlenséget és ne zavarjuk meg a filmnézést. Ezek közé tartoznak:

  1. Hangos beszéd: Moziban csendben kell lenni, hogy mindenki élvezhesse a filmet. Hangos beszéd vagy zajos kibeszélgetés zavaró lehet.
  2. Mobiltelefon használata: A mobiltelefonok világítása és hangja zavaró lehet, ezért a film alatt a mobiltelefonokat el kell némítani vagy kikapcsolni. Szövegelés, telefonálás vagy fényképezés közben is zavarhatjuk a többieket.
  3. Kényelmetlenséget okozó mozdulatok: Ne rúgjuk meg a széket vagy a lábát, és ne lendítsük szét a karfát a kényelmetlenül ülőknek.
  4. Hangos rágcsálnivalók: Kerüljük a túl hangosan ropogtatott rágcsálnivalókat, mivel ez is zavaró lehet.
  5. Gyerekek kezelése: Ha gyereket viszünk moziba, ügyeljünk rá, hogy csendben legyenek, és ha sírni kezdenek vagy zavarják a többieket, vigyük ki a teremből, amíg megnyugodnak.
  6. Helyfoglalás: Ülésfoglalás esetén ne üljünk olyan helyre, ami már lefoglalva van mások számára, és ne foglaljuk le több helyet, mint amennyire ténylegesen szükségünk van.
  7. Szemét eldobása: Ne dobjuk el a szemetet a moziteremben, hanem használjuk a kijelölt szemeteseket.
  8. Zavaró mozgások: Kerüljük a felesleges, zavaró mozgásokat vagy felkelést a film alatt.
  9. Zenelejátszás: Ne játszunk le zenét vagy hangokat a mobiltelefonunkról a moziteremben.
  10. Vészhelyzetek kivételével ne távozzunk a teremből a film közben, mivel ez másokat zavarhat.

A moziba történő látogatás során alapvetően a tiszteletteljes és figyelmes magatartás a kulcs a jó élményhez. Mindig tartsuk szem előtt, hogy mások is ugyanazért az élményért fizettek be, mint mi.