Mit ne csinálj állásinterjún

Mit ne csinálj állásinterjún

Az állásinterjún vannak olyan dolgok, amiket érdemes elkerülni, mivel negatív hatással lehetnek az interjú eredményére.

Az alábbiakban néhány dolog, amit nem szabad tenni egy állásinterjún:

 1. Késés: Mindig időben érkezz az interjúra. A késés rossz szervezőkészséget és tiszteletlenséget mutat.
 2. Negatív hozzáállás vagy panaszkodás: Ne panaszkodj előző munkaadóidról vagy munkahelyeidről, és ne mutass negatív hozzáállást az interjúval vagy a céggel szemben.
 3. Túlzott önbizalom vagy arrogancia: Fontos önbizalmat mutatni az interjún, de ne ess túlzásba. Az arrogancia vagy a lenéző viselkedés negatív benyomást kelt.
 4. Személyes információk megosztása: Kerüld el a személyes információk túlzott megosztását az interjún, például politikai vagy vallási nézeteket.
 5. Telefonhasználat: Ne használd a telefont az interjú alatt, és kapcsold ki vagy tedd néma üzemmódba, hogy ne zavarjon.
 6. Túl hosszú válaszok: Legyél rövid és tömör a válaszoknál. Ne beszélj felesleges részletességgel és ne térj el a kérdéstől.
 7. Negatív kritika: Ne kritizálj vagy bírálj más embereket, beleértve korábbi munkaadóidat vagy kollégáidat.
 8. Pénzről való túlzott beszéd: Ne fókuszálj túlzottan a fizetésre vagy az előnyökre az interjú kezdeti szakaszában. Hagyd, hogy ezek a témák a későbbi tárgyalások részei legyenek.
 9. Zavarodottság vagy hiányos előkészület: Az interjú előtt alaposan készülj fel, hogy megválaszolhasd a gyakori interjúkérdéseket és bemutathasd magad.
 10. Nagyítás vagy kicsinyítés: Ne túlozd el a saját képességeidet vagy eredményeidet, de ne is kicsinyítsd le őket. Legyél őszinte önmagadhoz.
 11. Ruházat: Mindig öltözz alkalmazkodva az állás jellegéhez és a vállalat kultúrájához. Túl informális vagy túl hivatalos öltözék is negatív hatást kelthet.
 12. A másik fél megszakítása: Ne szakítsd meg az interjúztatót vagy a másik interjúzót, amikor beszélnek. Figyelj, és várd meg, amíg befejezik a mondanivalójukat.

Ezen viselkedési szabályok betartása segít abban, hogy jó benyomást kelts az állásinterjún, és növeli az esélyeidet a sikeres interjúra.